Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Over deze Site

Vertel Het Iemand...

Denk je dat iemand die je kent iets heeft aan deze site? Stuur hem/haar dan een emailboodschap via het formuliertje hieronder!

Het volgende berichtje komt er dan in te staan samen met jouw emailadres:

Homepage-Maken.nl - Het Homepage Centrum.
Alles wat je nodig hebt voor het Gratis Bouwen van je Eigen Site. Een handig Startpunt voor de Beginnende en Gevorderde Webmaster.

Verspreidt het woord... Alvast bedankt voor je hulp!

Leuke/Handige Site?
Tip dan een Vriend of Vriendin!


Emailadres(sen) van je Vriend(en)/Kennis(sen)
Je kan er maximaal 10 invoeren
gescheiden door komma's.

Jouw Email Adres


Veinotte's Pass It On program.

Link Naar Deze Site

Heb je zelf een site gemaakt en wil je Homepage-Maken.nl steunen? Link dan naar ons op je pagina.
Hier vind je tekstlinks en banners.

Geschiedenis

Deze site is begonnen als de Gratis Webtools Pagina in september 2000. De titel zegt het al: de site richtte zich toen vooral op allerlei gratis webtools, zoals tellers, statistieken, guestbooks, etc. De site werd toen gehost door Crosswinds, een toen nog reclame-vrije, gratis homepage-provider.
De bezoekersaantallen lagen toen zo rond de 600 per maand.

Toen kwam het moment dat Crosswinds pop-up reclame-banners ging plaatsen op de sites van hun leden om hun inkomsten op peil te houden in deze zware technologie-tijden. Deze pop-ups waren zeer irritant. Niet alleen waren ze belachelijk groot, ook werden ze, na het laden van iedere pagina, midden op de knoppenbalk van je browser gezet. Dit alles was natuurlijk hun goed recht, maar toch ook erg vervelend. Crosswinds nam vanaf toen (voorlopig) ook geen nieuwe leden meer aan.
Ik besloot uit te kijken naar een nieuwe provider. (De ratten verlaten het zinkende schip... ik weet het.)

Rond die tijd - eind november 2000 - kwam ik in contact met Moerstaal.nl. Zij bieden korte email- en homepageadressen. Ik kon deelnemer worden en mocht deze domeinnaam: www.Homepage-Maken.nl gebruiken voor mijn site in ruil voor een banner op de site. Ik ben hierop ingegaan en sindsdien heet de site: Homepage-Maken.nl.
De start is voorspoedig: de bezoekersaantallen stegen tot zo'n 1800 per maand.

Ik wilde mij, na deze stap, ook onderwerpen gaan behandelen over het maken van webpagina's zelf naast de webtools. Eerst heb ik een nieuwe layout van de site gemaakt om plaats te maken en alles overzichtelijk te houden. Vervolgens heb ik de HTML Cursus Voor Beginners geschreven.

Daarna is er een andere cursus verschenen namelijk de CSS Cursus. Ook deze cursus is geschreven voor beginnende webmasters. Ik ben toen ook begonnen met het schrijven van losse artikelen op de site.

De site werd ook in 2001 steeds populairder en de bezoekersaantallen liepen op naar zo'n 24000 per maand.
Hoogtepunten in deze periode waren de vermeldingen van Homepage-Maken.nl in de computerbladen PCM en Internet Idee.

Ook in 2002 bleven de bezoekersaantallen stijgen. In de eerste helft van dat jaar kwamen er gemiddeld zo'n 40.000 unieke bezoekers per maand op de site. De site richt zich meer en meer op de wat meer gevorderde webmaster. Er verschenen tutorials over JavaScript en XHTML. Ook de artikelen behandelen steeds meer gespecialiseerde onderwerpen.

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]