Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Over XHTML

Wat is XHTML?

XHTML betekent EXtensible HyperText Markup Language en het is de opvolger van HTML 4.01 . Je hebt al met HTML kennis kunnen maken in onze HTML Cursus.

XHTML zal uiteindelijk HTML gaan vervangen en daarom is het belangrijk om de pagina's die je vanaf nu gaat maken te schrijven in XHTML code en de oude pagina's die je al hebt gemaakt om te zetten naar geldig XHTML. Gelukkig lijkt XHTML erg veel op HTML en is het vrij eenvoudig om deze nieuwe markup language onder de knie te krijgen. Je moet XHTML vooral zien als een strengere en schonere versie van HTML.

Een ander belangrijk punt is dat XHTML een mix is tussen HTML en XML. XML betekent Extensible Markup Language. In de toekomst zullen we steeds meer een ontwikkeling zien die naar XML toebeweegt.

Voordelen van het gebruik van XHTML

Het eerste voordeel heb ik al genoemd. Aangezien het web in de toekomst steeds meer op XML gebaseerd zal zijn is de eenvoudigste manier om de overstap te maken om te beginnen je pagina's in geldige XHTML code te schrijven.

Het tweede voordeel van XHTML is dat XHTML een schone en logische code vereist. Hierdoor krijg je als het goed is compactere pagina's met minder fouten.

Een derde punt is dat XHTML ervoor zorgt dat webpagina's geschikter worden voor draadloze apparaten, slechtzienden/blinden en dat er minder problemen zullen zijn met de weergave in verschillende browsers.

Over deze XHTML Cursus

In deze XHTML cursus bespreek ik de regels die je moet volgen om geldige XHTML code te schrijven. Je zult zien dat deze regels vrij eenvoudig zijn. Je kunt deze cursus dus al goed volgen als je alleen basiskennis van HTML hebt. Ook bespreek ik een programma waarmee je eenvoudig je oude HTML code kunt omzetten naar geldige XHTML code.

Tijd om te Beginnen!

Je weet nu wat over de achtergrond van XHTML en waarom het belangrijk is om de overstap te maken van HTML naar XHTML. Je bent nu klaar om te beginnen met les 1 van de XHTML cursus.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]