Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Ad-aware: wapen in de strijd tegen SpyWare

In een vorig artikel heb ik het al gehad over een nieuwe vorm van reclame maken op het web die sterk in opkomst is. De betreffende bedrijven maken gebruik van onethische middelen om hun product aan de man te brengen, middelen die onder de verzamelnaam: Scumware of Spyware vallen.

Gelukkig zijn er ook tegenstanders van Scumware die volop bezig zijn om Scumware een halt toe te roepen. In dit artikel wil ik graag de aandacht vestigen op een hele belangrijke tegenstander: LavaSoft en in het bijzonder op hun product tegen spyware: het programma Ad-aware.

Met Ad-aware kun je je hele computer laten scannen op geinstalleerde spyware bestanden en kun je deze gemakkelijk en veilig verwijderen. Het programma is freeware en dus gratis te gebruiken.

Na de installatie kun je Ad-aware het geheugen, het register en alle programmafiles laten controleren op spyware-bestanddelen. Dit proces kan geruime tijd duren en is afhankelijk van de snelheid van je systeem en de hoeveelheid te controleren bestanden. Na het scannen krijg je een overzicht van alle spywarebestanddelen die op je computer gevonden zijn. Je kunt nu kiezen of en welke van deze bestanden je wilt verwijderen. Ik denk dat je verbaasd zult zijn over het aantal spywarebestanden dat gevonden wordt, ik was het in ieder geval wel toen ik mijn computer liet scannen.

Verder valt er niet veel meer over te zeggen eigenlijk. Ad-aware is gewoon een uitstekend en gratis programma dat je eenvoudig en snel van je spyware afhelpt. Er verschijnen ook regelmatig updates van het programma, zodat het ook de nieuwste spyware programmas kan detecteren en verwijderen.

Eigenlijk is het triest dat het tegenwoordig nodig is om je te wapenen tegen spyware en dat het niet meer vanzelfsprekend is dat je systeem schoon blijft en je niet wordt bespioneerd na het installeren van software. Dat is echter wel de realiteit. Het is daarom heel goed dat er mensen zijn die zich tegen spyware verzetten met woord en daad. Lavasoft behoort tot die groep. Hun programm Ad-aware is vandaag handig om te hebben, in de toekomst misschien zelfs wel noodzakelijk.

Lees vooral ook onze artikelen met besprekingen van gratis virusscanners, gratis firewalls en gratis popup killers.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]