Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Viruswaarschuwing: Bad Trans.b

Nu ook ik de eerste virusemails weer begin binnen te krijgen vind ik het tijd om via dit artikel een waarschuwing te plaatsen. Het gaat over een nieuw en gevaarlijk virus dat Bad Trans.b heet.

Het Bad Trans.b virus is vooral zo gevaarlijk doordat je geen bijlages hoeft te openen om besmet te kunnen raken. Voldoende voor activering is dat "Voorbeeldweergave" is ingeschakeld in Outlook Express.

Bad Trans is een worm die zich verspreidt via MAPI, dit is een Windows toepassing waarmee je berichten kunt versturen via bijv. je tekstverwerker.

Het virus zit in een bijlage bestand met de extensie: .SCR of .PIF en in de naam van de extensie zit een van deze woorden: FUN, HUMOR, DOCS, S3MSONG, Sorry_about_yesterday, ME_NUDE, CARD, SETUP, SEARCHURL, YOU_ARE_FAT!, HAMSTER NEWS_DOC, New_Napster_Site, README, IMAGES, PICS, DOC, MP3, ZIP, SCR, PIF . De email heeft verder geen onderwerp en geen bericht.

Je kunt zien of je computer besmet is met het virus door in de Windows/System directory te kijken. Staat daar het bestand: KERNEL32.EXE in, dan is je computer besmet. Verder kun je het bericht "Install Error" te zien krijgen bij besmetting.

Gevolgen van besmetting zijn:

Wat kun je nu het beste doen tegen dit virus?

Ten eerste moet je de data files van je virusscanner updaten. Dit is sowieso erg belangrijk tegenwoordig. Je virusscanner moet up-to-date zijn. Heb je geen virusscanner? Dan kun je je computer gratis laten scannen via HouseCall.nl.
Lees dan ook ons artikel over gratis virusscanners.

Ten tweede moet je heel voorzichtig zijn met het openen v. bijlages en al helemaal als ze de extensie .SCR of .PIF hebben.

Ten derde kun je de "Voorbeeldweergave" van Outlook Express uitschakelen. Dit is heel effectief tegen dit virus, omdat je zo niet automatisch besmet kan raken. Wel is het tamelijk onpraktisch voor je andere email, maar als noodoplossing is het misschien aan te raden voor de komende weken. Zo schakel je de voorbeeldweergave uit in Outlook Express: Ga naar het menu: Beeld en kies dan voor: Indeling..., schakel daar dan de optie voorbeeldweergave uit.

Voor meer informatie over dit virus kun je dit artikel lezen. Ook kun je eens kijken bij het Virus Forum van Helpmij.nl: Helpmij Forums.

En lees vooral ook onze artikelen met besprekingen van gratis virusscanners, gratis firewalls en gratis popup killers.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]