Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Nieuwsgroepen voor Webmasters

Waarschijnlijk is Usenet het minst bekende deel van het internet. Toch is het een hele handige bron om naar informatie te zoeken en om vragen te stellen. Op Usenet worden allerlei onderwerpen besproken door mensen uit de hele wereld.

In dit artikel besteed ik aandacht aan een paar nieuwsgroepen die vooral interessant zijn voor webmasters. Eerst bespreek ik een aantal Nederlandse en Belgische nieuwsgroepen en dan volgt er een overzichtje van de Engelstalige nieuwsgroepen.

Als je trouwens nog geen goede newsreader hebt dan kun je ons artikel met gratis newsreaders eens bekijken.

Er zijn nog twee dingen die in zijn algemeenheid voor alle nieuwsgroepen gelden:

  1. De mensen die actief zijn in de nieuwsgroepen zien graag dat je eerst zelf het antwoord op een vraag probeert te vinden door gebruik te maken van een zoekmachine en vooral ook van het archief van usenet.
  2. Verder moet je je natuurlijk goed gedragen op Usenet. Dat gaat verder dan de gewone fatsoensnormen die iedereen hoort te kennen. Het is bijvoorbeeld netjes als je weet hoe je moet quoten op Usenet. Op deze site vind je meer informatie over gedragsregels.

Zorg er voor dat je goed voorbereid bent voordat je deel gaat nemen aan discussies. Zo voorkom je irritaties en heb je de grootste kans dat mensen je goed zullen helpen.

Nederlandse en Belgische Nieuwsgroepen

* nl.internet.www.ontwerp (NIWO): is bedoeld voor het bespreken van allerlei onderwerpen die met het ontwerpen van webpagina's te maken hebben. Als je hier wilt gaan posten dan is het verstandig om eerst de veelgestelde vragen van deze nieuwsgroep te lezen en te kijken of daar je vraag al beantwoord wordt. Ook kun je het beste eerst het charter van NIWO lezen voordat je post.

* nl.internet.www.server-side: deze nieuwsgroep gaat speciaal over de serverkant van het WWW. Dat wil dus zeggen dat je hier terecht kunt voor vragen over server-side talen als: PHP, Perl, en ASP. Deze vragen moet je dus niet in NIWO stellen!

* nl.internet.www.providers: hier kun je terecht voor vragen en discussies over providers. Met providers worden niet alleen access providers bedoeld, maar ook hosting providers.

* be.comp.internet.design: het Belgische equivalent van NIWO. Dus bedoeld voor onderwerpen en vragen over het ontwerpen van websites en webpagina's.

Engelstalige Nieuwsgroepen

* alt.www.webmaster: een brede categorie waarin allerlei onderwerpen besproken worden, variŽrend van sitechecks tot vragen over copyright en webontwerp in het algemeen.

* comp.infosystems.www.authoring.site-design: een nieuwsgroep waarin het onderwerp webontwerp behandeld wordt. Je vindt er sitechecks, vragen over het ontwerpen van logo's en layouts en nog veel meer.

* comp.infosystems.www.authoring.html: speciaal voor vragen en discussies over HTML.

* comp.infosystems.www.authoring.stylesheets: een nieuwsgroep voor alle onderwerpen die over Cascading Style Sheets (CSS) gaan.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]