Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Politici: websites en populariteit Deel II

De verkiezingen voor de Tweede Kamer komen steeds dichterbij. Tijd om opnieuw de populariteit van de persoonlijke websites van de lijsttrekkers eens te bekijken. Inderdaad, opnieuw, want ik heb al eerder aandacht aan deze site geschonken in het artikel: Politici: websites en populariteit.

In dit artikel kijken we hoe het de persoonlijke websites van deze politici in de tussentijd is vergaan. We kijken vandaag hoe hoog de linkpopulariteit van de sites is in de zoekmachine Google en wat de verandering is ten opzichte van de vorige peiling (die in het vorige artikel: 21-03-2002).

Linkpopulariteit websites Politici 21-03-2002

Ok, laten we eerst eens kijken naar de oude situatie, zoals die gold op 21-03-2002 toen het vorige artikel verscheen. Wat in dat artikel opviel was de zeer lage linkpopulariteit van de sites van de lijsttrekkers.

Dit was de oude linkpopulariteit in Google:

Niet erg indrukwekkend dus en ook een beetje vreemd. Bijvoorbeeld: veel mensen weten dat Ad Melkert recepten op zijn site heeft staan, maar kennelijk vonden maar 14 webmasters het de moeite waard om een linkje naar zijn site te plaatsen.

Was het gerecht misschien verkeerd gevallen?
Of hebben webmasters over het algemeen een hekel aan koken?
Een mysterie dat waarschijnlijk nooit opgelost zal worden. ;)
Hoewel... als ik lees: "ratatouille met spek en honingyoghurt toe", dan heb ik toch het vermoeden dat het vooral om het eerstgenoemde gaat.

Maar goed, tijd om te kijken naar de nieuwe linkpopulariteit op 6-05-2002. De lijsttrekkers hebben er natuurlijk sowieso één link bijgekregen doordat ik een link naar hun sites heb geplaatst in het vorige artikel.

Linkpopulariteit websites Politici 6-05-2002

Deze keer heb ik ook de linkpopulariteit van de persoonlijke sites van Thom de Graaf (D66) en Jan Marijnissen (SP) bekeken.

Ik heb het een en ander in een grafiekje weergegeven. Klik op de link hieronder om de grafiek te zien.

Klik hier om de grafiek te zien!

Wat gelijk opvalt is de enorme stijging in linkpopulariteit van de site van Pim Fortuyn.
Laten we het verschil in linkpopulariteit tussen deze peiling en de vorige eens bekijken.

De sites van De Graaf en Marijnissen heb ik de vorige keer niet bekeken, dus daar kan ik geen verschil voor aangeven.

Conclusie

Ook op het web doet Fortuyn het erg goed. Ook in deze peiling is hij weer de grote winnaar. Wat verder opvalt is dat alle politici een vrij grote stijging zien van het aantal sites dat naar hen linkt in Google. Kennelijk beginnen de verkiezingen ook wat te leven onder webmasters.

Ad Melkert komt op de tweede plaats. Hij stijgt van een magere 14 links naar een linkpopulariteit van 50, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Jan Peter Balkenende, die zelf ook een behoorlijke winst heeft gemaakt.

Hans Dijkstal doet het verhoudingsgewijs het slechtst.
Zijn linkpopulariteit was al erg laag en in de nieuwe peiling weet hij het minst erbij te winnen.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]