Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Ranking in Ilse 3.0

De Nederlandse zoekmachine Ilse is nog steeds een zoekmachine die belangrijk is voor Nederlandse webmasters. Hoewel het marktaandeel van Ilse in de loop der tijd enorm is teruggelopen, maakt volgens recent onderzoek van OneStat.com nog steeds 7,5% van de Nederlandse internetters gebruik van de zoekmachine.

Daarom besteed ik in dit artikel aandacht aan de factoren die de ranking van je site be´nvloeden in Ilse.

De Oude Ilse en Ilse 3.0

Ilse heeft onlangs haar zoekmachine vernieuwd. De manier waarop websites gerangschikt worden is veranderd ten opzichte van de "oude" Ilse. Dat moest ook wel, want de klacht over Ilse was dat de zoekresultaten belabberd waren.

Ongetwijfeld hadden die slechte zoekresultaten te maken met het te grote belang dat aan spamgevoelige factoren werd gegeven. Denk daarbij aan de meta keywords en de meta description van webpagina's.

Het is daarom voor de hand liggend dat men bij Ilse gekozen heeft voor een principe dat haar nut al bewezen heeft bij andere zoekmachines: linkpopulariteit. Het principe van linkpopulariteit kun je als volgt samenvatten: hoe meer webpagina's er naar een bepaalde webpagina linken, des te belangrijker is die pagina. Een link vanaf een pagina waar veel naar gelinkt wordt telt hierbij zwaarder dan een link vanaf een pagina waar weinig naar gelinkt wordt.

Linkpopulariteit

Dat is gelijk de eerste en belangrijkste factor waar je rekening mee moet houden. Je moet er dus voor zorgen dat veel andere websites naar je site linken. De beste methode om dit te bereiken is het uitwisselen van links met andere websites.

Zoals gezegd wordt de ene website als belangrijker gezien dan de ander door Ilse. Een categorie websites die als zeer belangrijk wordt aangemerkt zijn de zogenaamde dochterpagina's van Startpagina.nl. Als je een hoge ranking in Ilse wilt behalen dan is het heel verstandig om je site aan te melden bij de relevante dochters. Begin op http://pagina.nl en zoek de dochterpagina's die bij het onderwerp van jouw site passen.

Sleutelwoorden

Veel draait tegenwoordig om de sleutelwoorden bij de rankings in zoekmachines. De sleutelwoorden van een pagina zijn die woorden die het onderwerp van de pagina weergeven. Voor deze pagina zouden de sleutelwoorden bijvoorbeeld Ilse, ranking en zoekmachine kunnen zijn.

Bepaal voor alle pagina's op je site de sleutelwoorden en verwerk deze in die pagina's. Doe dat in de <title> van de pagina en de meta tags, maar ook in headings (<h1>, <h2>, etcetera) en de gewone tekst van de pagina.

De zoekmachine zal de tekst indexeren en de sleutelwoorden oppikken. Zodoende kan de zoekmachine bepalen waar de pagina over gaat en kan zij de pagina een hogere ranking meegeven bij relevante zoekopdrachten van internetters.

Het zou mooi zijn als je de sleutelwoorden ook in de linktekst weet te krijgen op pagina's die naar je website linken. Je kunt vragen aan webmasters met wie je links wilt uitwisselen of zij de sleutelwoorden erin willen verwerken.

Meta tags

Meta tags zijn lang zo belangrijk niet meer als bij de oude Ilse, maar je doet er nog steeds goed aan om de meta keywords en meta description tags op te nemen in al je pagina's. Als je niet weet wat deze tags precies inhouden, lees dan eerst deze pagina over meta tags.

Tot slot

Je kunt nooit precies achterhalen welke factoren allemaal van belang zijn voor de ranking in een bepaalde zoekmachine. Wel staat vast dat de dochterpagina's van Startpagina.nl altijd een belangrijke rol hebben gespeeld bij de rankings in Ilse en dat dit waarschijnlijk ook wel zal blijven doorgaan. Ook linkpopulariteit is tegenwoordig een factor die je rankings be´nvloeden.

De zoekresultaten van Ilse 3.0 vind ik beter dan bij de oude Ilse. Toch biedt Ilse bij lange na niet de kwaliteit die Google biedt. Voor webmasters die hun site willen optimaliseren voor de zoekmachines is het leven makkelijker geworden. Zowel Ilse als Google maken gebruik van een aantal zelfde principes bij het bepalen van de rankings in hun zoekresultaten: linkpopulariteit en de sleutelwoorden van een pagina.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]