Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Kleuren Kiezen

En van de belangrijkste dingen waar een webmaster op moet letten is het kiezen van kleuren voor zijn/haar site. Je site kan nog zo goed zijn, als de tekst onleesbaar is of als de bezoekers de kleuren lelijk vinden, dan verlaten ze je pagina.

In dit artikel vind je een paar sites die je helpen bij de kleurkeuze voor je website. Eerst geef ik een paar algemene tips.

Tips

Er zijn 216 kleuren die web-safe zijn. Dat wil zeggen dat deze kleuren zo getoond worden als jij ze hebt opgegeven. Meestal staan in je HTML editor de web-safe kleuren wel ergens aangegeven, anders kun je altijd kijken op een van de sites hieronder. Het is dus verstandig om web-safe kleuren te gebruiken, omdat je dan zeker bent dat bezoekers de kleuren zien die je hebt opgegeven.

Ook belangrijk is dat je de kleuren afstemt op de doelgroep van je site. Voor sites over humor of moppen kun je daarom best felle kleuren gebruiken, terwijl je voor een site met computercursussen misschien beter wat rustigere kleuren kunt kiezen. Zorg in ieder geval dat je bezoekers de layout en kleuren mooi vinden. Je kunt ze dit bijvoorbeeld vragen via een Poll.

Handige Sites

* Color Picker: dit is een heel handig gratis hulpmiddel bij het kiezen van de kleuren. Op deze pagina kun je in het linkerscherm de kleuren kiezen die je wilt gebruiken, waarna in het rechterscherm het resultaat wordt getoond. Zo kun je snel zien of de gekozen kleuren wel bij elkaar passen. Je kunt de kleur van de achtergrond, tekst, links en bezochte links op die manier uittesten. Je kunt ook zelf kleuren invoeren door hun hexadecimale waarden in te voeren. Een handige site voor het vinden van die hexadecimale waarden vind je hieronder.

* Color Lab: hier vind je een overzicht van de 216 kleuren die "websafe" zijn. Je klikt gewoon op een kleur van het palet en daarna verschijnt de naam van de kleur met de bijbehorende hexadecimale waarde. Ook kun je er de RGB waarde en CMYK waarde zien.

Lees ook:

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]