Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

De Google Dance

Als je een paar bekende forums bezoekt die over Google gaan, zoals forum 3 van WebmasterWorld of het Google-forum van Search Engine Forums, dan kom je regelmatig allerlei discussies tegen over de Google Dance.

Wat is nu precies die Google Dance en waarom besteden webmasters hier aandacht aan? Deze vragen behandel ik hieronder.

Over de Update

Ieder maand ververst Google haar database. De volgende dingen gebeuren:

Al deze dingen zijn nodig om een zo groot mogelijke database van relevante webpagina's te kunnen opstellen. Deze maandelijkse verversing van de database wordt ook wel de update genoemd.

Deze update heeft een begin en een einde. De update begint als er nieuwe zoekresultaten verschijnen op de testdatabases van Google op: www2.google.com en www3.google.com.
Verschilt het aantal zoekresultaten voor een bepaalde zoekterm van de hoofdindex op www.google.com dan is de kans groot dat de update is begonnen.
Echt zeker kun je daar echter nog niet van zijn.
Een betere manier om te kijken of de update begonnen is, is om te kijken hoeveel sites er naar Google.com linken in de hoofdindex en op www2 en www3. Verschillen de resultaten, dan is er vrijwel zeker een update aan de gang. Je gebruikt daarvoor deze zoekopdracht: link:http://www.google.com.

Er is een handige tool waarmee je eenvoudig de databases van Google tegelijkertijd kunt doorzoeken. Deze Google Tool, gemaakt door Lasse Hedegaard, kun je hier vinden.
Een vergelijkbare, wat uitgebreidere tool vind je op deze pagina.

Wat is de Google Dance?

De Google Dance is de periode tussen het begin en het einde van de update. Zo gauw er dus duidelijk verschillende resultaten zijn tussen www.google.com en www2 en/of www3 dan is de Dance begonnen. Deze periode kenmerkt zich doordat er veel verschillende zoekresultaten zijn in de databases. Zo kan je de ene keer 1500 zoekresultaten hebben voor een bepaalde zoekterm en een tijdje later 1850.

De Google Dance kan zo'n vier tot zeven dagen duren. De update (en de Dance) is voorbij wanneer de nieuwe database op www.google.com staat en het aantal zoekresultaten in de verschillende databases overeenstemt.

Een update begint bijna altijd tegen het einde van de maand. Als je geinteresseerd bent in een lijst van alle data van de updates, dan kun je hier kijken.

Webmasters en de Dance

Waarom besteden webmasters eigenlijk aandacht aan deze Dance? Ze doen dit vooral om te kijken hoe hun pagina's ervoor zullen staan wanneer de nieuwe database op www.google.com verschijnt. Ze kunnen alvast kijken wat hun rankings zijn voor de zoektermen waarop ze zich hebben gericht.

Ook is het een teken om weer volop nieuwe pagina's te gaan publiceren om deze zodoende in de volgende update van Google te kunnen krijgen. De spider van Google gaat namelijk meestal vrij snel na een update opnieuw pagina's ophalen voor de index van de volgende maand.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]