Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Hoe krijg ik mijn site in Google?

De zoekmachine Google is tegenwoordig een belangrijke zoekmachine voor Nederlandse webmasters. Google is nu immers de meest gebruikt zoekmachine onder Nederlandse internetters.

In dit artikel besteed ik aandacht aan de vraag hoe je je site kunt laten opnemen in de index van Google, zodat je pagina's gevonden kunnen worden door mensen die zoeken met Google.

Je site laten indexeren door Google

De eerste stap is dat je moet zorgen dat Google je site indexeert. En van de beste manieren is om je site aan te melden bij het Open Directory Project (ODP). Waarom? Omdat Google deze directory gebruikt als basis van haar eigen index. Een site die in ODP staat wordt daarnaast door Google vaak gezien als belangrijker dan een site die hier niet in staat.

Een andere manier om in Google te komen is om een link te plaatsen op een pagina die al wel door Google geindexeerd is. Google volgt namelijk links vanaf alle pagina's in haar index. Als jouw site nu gelinkt wordt op n of meer van die pagina's, dan zal Google jouw site ook vinden en indexeren. Je kunt zulke sites vinden bijvoorbeeld door in Google te zoeken naar:
"het onderwerp van je site" "voeg url toe".

De derde manier is om je site gewoon aan te melden bij Google via de "add url" pagina van Google: www.google.com/addurl.html.
Het beste is echter om het op de eerste twee manieren te proberen. Hiermee heb je de grootste kans dat je pagina's snel geindexeerd worden.

Googlebot

Nu je je site hebt geprepareerd om te worden geindexeerd door Google is het afwachten geblazen. Maar hoe kun je nou zien of Google bezig is met het indexeren van je site? Dat kan door het bestuderen van je logfiles. Daarvoor heb je wel toegang tot de logfiles nodig van je hostingprovider. Gratis hosts bieden bijna nooit deze toegang, betaalde hosts meestal wel.

In je logfiles moet je zoeken naar Googlebot. Dit is de spider van Google die je pagina's aan het ophalen is, zodat ze in de index van de zoekmachine kunnen worden opgenomen. Je kunt Googlebot herkennen aan de volgende regel: Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html).
Het kan er ook iets anders uitzien.

Als Googlebot je pagina's doorlopen heeft, dan kan je er van uitgaan dat je pagina's in de index van Google zullen verschijnen. Dit kan alleen nog wel een tijdje duren. Reken op een wachttijd van twee weken tot twee maanden.

Je pagina's terugvinden in Google

Nu je pagina's zijn opgehaald door Googlebot, kun je er vanuit gaan dat je pagina's in de volgende update opgenomen zullen worden. Google ververst haar index doorgaans eenmaal per 28 dagen (ongeveer).

Het eerste teken dat Google bezig is met een grote update, is dat de zoekresultaten op de test-databases: www2.google.com en www3.google.com verschillen van de resultaten van de hoofdindex (gewoon op www.google.com).

Dit is een periode van een paar dagen waarin de resultaten van www, www2 en www3 erg vaak veranderen en de test-databases soms even verschijnen op de hoofdindex.
Dit proces wordt daarom ook wel "the dance" (de dans) genoemd door Google kenners.

Na een paar dagen stabiliseert alles en verschijnt de definitieve versie van de index van die maand op www.google.com.

Je kunt zien welke pagina's van je site allemaal zijn geindexeerd door de volgende zoekopdracht in Google te gebruiken: site:www.jouwdomein.nl "+www.jouwdomein.nl"

Met de hierboven genoemde methoden, moet het mogelijk zijn om je site binnen afzienbare tijd in de index van Google te krijgen.
Veel succes!

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]