Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Vimexx Webhosting   

Les 5

Een CGI script uitvoeren met SSI

Er is nog een hele krachtige functie die we nog niet behandeld hebben: het uitvoeren van CGI scripts met behulp van Server Side Includes.

De aanbevolen code voor het uitvoeren van een CGI script is:

<!--#include virtual="/cgi-bin/scriptnaam.cgi" -->

Deze code zal op de meeste servers werken die SSI ondersteunen. Je moet bij het gebruik van include virtual het script in een directory plaatsen waar je CGI scripts mag uitvoeren (meestal "cgi-bin").

Als het bovenstaande niet werkt op je server dan kan je het proberen met het exec commando.
De code daarvoor is:

<!--#exec cgi="/cgi-bin/scriptnaam.cgi" -->

Bij bovenstaande codes geldt natuurlijk dat je scriptnaam.cgi moet veranderen in de naam van het script dat je wilt uitvoeren. Ook het pad (/cgi-bin/scriptnaam.cgi) kan bij jou anders zijn.

Wanneer moet je nu een CGI script op deze manier uitvoeren? Dat hangt af van het betreffende CGI script. Vaak is dat het geval bij CGI scripts voor tellers. Lees goed de documentatie die bij het script zit. Als je bij de beschrijving van de installatie van het script leest dat je SSI nodig hebt om het script uit te voeren dan weet je nu welke code je moet gebruiken in het .shtml-bestand.
Als je met CGI scripts aan de slag gaat dan is het ook handig als je mijn artikel over het installeren van CGI scripts eens leest.

Einde les 5

Dit is het einde van de Server Side Includes cursus. Je hebt een aantal belangrijke functies van SSI geleerd, zoals: het echo en include commando en hoe je een script kunt uitvoeren vanaf een .shtml-pagina.

Al met al kan je SSI een heel handig hulpmiddel zijn bij het bouwen en updaten van je site.
Veel succes gewenst!

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]