Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Anti-Spam tool: MailWasher

Update: Helaas is het in dit artikel besproken MailWasher niet langer freeware. Het is shareware geworden, wat in dit geval inhoudt dat het programma 30 dagen gratis geprobeerd kan worden voordat een betaalde licentie nodig is om MailWasher te kunnen blijven gebruiken. Dit artikel laat ik staan voor mensen die desondanks toch ge´nteresseerd zijn in dit programma.


Welke internetter heeft er tegenwoordig geen last van: spam. Talloze ongewenste e-mails die zich iedere dag opnieuw in je mailbox ophopen. Om spam te bestrijden kun je een paar dingen doen.

Allereerst kun je een e-mail client nemen waarmee je de headers van e-mails eerst kunt bekijken voordat je de inhoud van de e-mail zelf ophaalt. Een paar van deze e-mail clients heb ik in dit artikel besproken.

Maar als je een e-mail client hebt waarmee je niet eerst de headers kunt downloaden (bijv. Outlook Express) of je wilt nog meer middelen om op te treden tegen spam dan zou je het freeware programma MailWasher eens kunnen downloaden en installeren.

Optimale bescherming tegen spam?
De beste bescherming tegen spam krijg je waarschijnlijk toch door voor een professionele spamfilter te kiezen. McAfee Spamkiller is zo'n programma en is vooral geschikt voor mensen die hun computer thuis gebruiken. McAfee is een grote naam in de wereld van de anti-virussoftware en computerbeveiliging en hun software wordt ook door professionals veel gebruikt.
Kijk op de site van McAfee voor meer informatie over McAfee Spamkiller.

Over MailWasher

MailWasher kun je gebruiken voor al je pop3 e-mail accounts. Je kunt er de headers van e-mails mee downloaden zonder dat je de inhoud van de e-mail hoeft op te halen. Als je ziet dat het spam is dan kan je de e-mails direct van de server verwijderen, zodat je het bericht niet meer hoeft te downloaden.

De grootste kracht van MailWasher is dat je de spamberichten die je ontvangt ook kunt laten "bouncen". Dat wil zeggen dat je een e-mail als onbereikbaar kunt laten terugsturen. Het bericht wordt teruggestuurd via je provider zodat het lijkt dat het door de spammer gebruikte e-mailadres niet bestaat.

MailWasher is een freeware programma dat los staat van je e-mail client. Je scant dus eerst je e-mail en daarna kun je bijv. Outlook Express starten om de wel gewenste e-mail op te halen. Al met al is MailWasher een erg handig hulpmiddel tegen ongewenste e-mail.

Voor meer informatie: zie de site van MailWasher!

Andere relevante artikelen: Alternatieven voor Outlook Express

En lees vooral ook onze artikelen met besprekingen van gratis virusscanners, gratis firewalls en gratis popup killers.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]