Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Aanmelden bij Zoekmachines

Een belangrijke bron van bezoekers voor je site zijn de mensen die op je site komen via een zoekmachine. Er zijn natuurlijk talloze zoekmachines in Nederland en het buitenland, maar er zijn er maar een paar die echt belangrijk zijn voor een webmaster met een Nederlandstalige site. Daarbij komt dat veel belangrijke zoekmachines uit het verleden (bijvoorbeeld Altavista) zijn overgenomen door andere zoekmachines en geen eigen zoekindex meer hebben.

In dit artikel bespreek ik de zoekmachines die belangrijk zijn, met daarbij een directe link naar de pagina's waar je je site kunt aanmelden.

Google

Verreweg de grootste zoekmachine ter wereld en ook al lange tijd de meest gebruikte in Nederland (zie ons artikel: Marktaandelen van Zoekmachines).

Site Aanmelden: www.google.com/addurl.html

Een uitgebreid artikel over hoe je je site het beste in Google kunt krijgen, vind je hier.

Ook de Nederlandse zoekmachine Ilse.nl maakt gebruik van de Google-index voor het weergeven van haar zoekresultaten. Als je site bij Google bekend is dan zal dus ook Ilse je site weergeven.

Yahoo Search (Altavista, Alltheweb, Yahoo)

Altavista was ooit een hele grote zoekmachine met een zelfstandige zoekindex. Zij is daarna ver teruggevallen en uiteindelijk overgenomen door Overture. Overture op haar beurt is weer eigendom van Yahoo! Je moet je site daarom ook aanmelden bij Yahoo! Search om in Altavista te komen.

Een zelfde verhaal geldt voor Alltheweb.com. Ook deze zoekmachine was veelbelovend en is overgenomen door Yahoo! Ook voor Alltheweb moet je je site nu aanmelden bij Yahoo! Search.

Site Aanmelden: http://search.yahoo.com/info/submit.html

Dmoz

Geen zoekmachine, maar een directory. Toch noem ik Dmoz hier, omdat Google sites die hier in staan vaak hoger in de zoekresultaten plaatst. Aanmelden gaat niet via één specifieke pagina, je moet eerst de relevante categorie voor je site vinden.

Meer over het aanmelden voor deze directory lees je in mijn artikel: Je Site Aanmelden bij ODP

Tenslotte

Dit waren alle zoekmachines die van belang zijn voor een Nederlandstalige site. Als je een Engelstalige site hebt dan kun je proberen om ook nog in de Yahoo directory te komen. De kans is alleen vrij klein dat je site wordt opgenomen. Ze lijken vooral .com, .org, .net domeinen te accepteren. Een Engelstalige .nl heeft dus nog steeds weinig kans om geaccepteerd te worden door Yahoo.

N.B.: het aanmelden van je site bij zoekmachines is tegenwoordig niet zo belangrijk meer. Het is van veel groter belang om andere websites naar jouw site te laten linken. Google (en andere zoekmachines) volgen deze links en indexeren de nieuwe pagina's die ze op deze manier tegenkomen. Je kunt links op andere sites krijgen door bijvoorbeeld een linkuitwisseling aan te gaan met andere webmasters, artikelen aan te melden bij sociale media sites of gast-artikelen te schrijven voor een andere blog of website.

Je zult ook vast wel eens het verhaal zijn tegengekomen dat er duizenden zoekmachines zijn en dat het cruciaal is dat je je site daarvoor aanmeldt.
Dat verhaal is dus grote onzin!

De zoekmachines die van belang zijn heb ik hierboven genoemd. Er zijn alleen veel bedrijven die je willen laten geloven dat het anders is en je willen overhalen om hen in te huren voor het aanmelden van je site. Doe dat niet, het is echt geldverspilling.

Wat vond je van dit artikel?

Hits: | Aantal Stemmen: | Gemiddelde:
 

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]