Terug naar beginpagina Homepage-Maken.nl
Versio Webhosting   

Je weblog promoten

Een weblog is geen gewone, maar een byzondere website. Daarom is er ook een aantal specifieke wijzen waarop je een weblog kunt promoten.

Wel is het zo dat de traditionele manieren om een website te promoten ook voor een weblog gelden. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je blog aan te melden bij de zoekmachines. Bekijk ook eens deze promotietips.

In deze les bekijken we dus verder alleen de byzondere promotiemiddelen die je aan kunt wenden voor je weblog.

Internationale social news sites

Er is een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van de zogenaamde social news sites. Hier kunnen gebruikers interessante webpagina's aangeven en kunnen andere bezoekers van de site een stem geven als ze de site ook interessant/leuk vonden. Zo kan een nieuwe pagina een grote populariteit krijgen en in korte tijd een heleboel bezoekers ontvangen. Als je een goed artikel hebt geschreven of een blogpost met nieuwswaarde dan kan je zo'n pagina aanmelden bij zo'n site.

Bekende voorbeelde van grote internationale social news sites zijn: Digg, StumbleUpon en Reddit, maar er zijn er nog veel en veel meer te vinden over allerlei onderwerpen.

Nederlandstalige social news sites

Ook in Nederland en Belgė zijn er social news sites van de grond gekomen. Enkele bekende sites zijn:

Directories: ODP en Weblog-Dochterpagina's

Dan zijn er nog de directories waar je je weblog kunt aanmelden. De belangrijkste daarvan is het Open Directory Project (ODP). Je zult je weblog ergens in de categorie weblogs moeten aanmelden. Deze categorie kan je hier vinden. Let wel op of je je blog niet in een subcategorie moet aanmelden. Een persoonlijke weblog (dus een blog over je eigen belevenissen) hoort bijvoorbeeld in de subcategorie persoonlijk thuis. Hierboven ging ik er vanuit dat je een Nederlandstalige weblog hebt. Als je weblog in het Engels geschreven is, dan moet je hem in de juiste subcategorie op deze pagina aanmelden!

Op de tweede plaats komen de dochterpagina's van Startpagina.nl en Startkabel.nl. Deze twee startpagina's zijn het populairst in Nederland en het is dus een goede zaak als je blog een plaatsje op zo'n dochterpagina kan bemachtigen. De juiste dochterpagina van Startpagina is http://weblog.pagina.nl/. Bij Startkabel moet je bij deze dochterpagina zijn.

Er zijn nog wel meer plaatsen waar je je weblog kunt aanmelden. Ga daarvoor naar andere startpagina's en directories en kijk of er daar een categorie voor weblogs is aangemaakt. Je kunt je weblog bijvoorbeeld ook nog bij 1steKeuze aanmelden.

Einde

Op deze pagina heb ik de belangrijkste websites besproken waar je je weblog kunt aanmelden. Deze sites kunnen bijdragen aan een hoger aantal bezoekers naar je blog.

Wel moet je goed in het achterhoofd houden dat het waarschijnlijk nog belangrijker is om goed in de zoekmachines te staan. Meldt je weblog daar dus ook aan.

Verder is het uitwisselen van links met andere weblogs erg belangrijk. Als bloggers kan je elkaar helpen door naar elkaars weblog te linken. Zoek daarvoor vooral naar weblogs met een zelfde thema.

Homepage-Maken Tip

De makkelijkste manier om je eigen website te maken?
Dat is via een website bouwer als Weebly. Hiermee kun je eenvoudig via je browser door middel van drag-en-drop een website bouwen. Je kunt volledig gratis beginnen met 500MB webruimte voor je site. Zo nodig kun je een betaald pakket nemen met eigen domeinnaam, "onbeperkte" opslag (fair use policy) en e-commerce mogelijkheden.

Weebly is daarom een prima optie als je snel een website in elkaar wilt zetten. Kennis van HTML of het installeren van een eigen content management systeem is niet nodig bij Weebly.

Klik hier om te starten met je Weebly website!

Zoekfunctie en Overige Info


Copyright © Homepage-Maken.nl 2000-2021 · Privacybeleid

Deze pagina voldoet aan de XHTML 1.0 richtlijnen     Deze pagina voldoet aan de CSS richtlijnen

[Naar boven]  [Home]